CJG

04-09-2018

CJG (Centrum Jeugd en Gezin) is actief in het verzorgen van verschillende workshops. Zie voor de verschillende workshops en de locaties de bijlage.

Tevens de tip van de maand over een frisse start:

Een frisse start na de vakantie
Na de vakantie is het voor jezelf weer wennen aan het ritme van vroeg opstaan, tas klaarmaken, boterhammen smeren etc. Maar ook voor je kind die gaat starten op de basisschool, of naar de volgende groep gaat verandert er van alles. En dit kost voor iedereen energie. Om het voor iedereen gemakkelijker te maken kan het zijn dat je regels wilt opfrissen, regels die in de vakantie meer soepel waren.

Bijvoorbeeld: hoe kun je samen een goede balans krijgen in het gebruik van schermpjes/digitale games/youtube? Kinderen groeien tegenwoordig op met (bijna) dagelijks gebruik van beeldscherm en hoe kun je je kind hierin begeleiden? Hier 3 tips:

1.       Praat samen met je kind over het gebruik van sociale media/schermpjes;

2.       Maak samen duidelijk afspraken en pas deze afspraken toe;

3.       Praat met je kind wat hij/zij ziet op filmpjes, wat heeft zijn/haar interesse;

Zie verder de bijlage.

Mocht u aanvullende vragen hebben, dan kunt u terecht bij één van de intern begeleiders.