Kinderwijkraad Roermondse Veld

19-01-2018

Er komt een kinderwijkraad in het Roermondse Veld!
In januari 2018 krijgen alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool De Zonnewijzer democratielessen. Daarna gaat de kinderwijkraad aan de slag.

Over de kinderwijkraad

De kinderwijkraad gaat van start met drie democratielessen op school. Tijdens die ABD-lessen (Actief Burgerschap en Democratie) werken kinderen aan plannen en gaan ze stemmen op de plannen die ze het belangrijkst vinden voor hun wijk. Daarna gaat de kinderwijkraad aan de slag met de top-3 (plannen waar het meest op gestemd is).

De kinderwijkraad komt vanaf februari tot aan de zomervakantie wekelijks bij elkaar (met uitzondering van vakantie).

Ook een goed plan?

De kinderwijkraad geeft kinderen een podium in de wijk waar zij wonen. Want kinderen zitten vaak vol met goede ideeŽn.
Heb jij ook goede ideeŽn? Die horen we graag!

Bovenaan op de website bij Vreedzame school kun je doorklikken naar de website van de Kinderwijkraad.